Con motivo de la Semana Europea de Reducción de Residuos, Greenpeace, Ecologistas en Acción, Surfrider España, Rezero, Retorna y Amigos de la Tierra lanzan la Alianza Residuo Cero.

El objetivo de esta plataforma es trabajar junto con municipios y regiones para que apuesten por la economía circular y avancen hacia la mínima Trix h0 22274 graves erzlokomotive serie am 12 de la NSBgeneración de residuos y las máximas tasas de preparación para la reutilización y reciclaje.

Las entidades participantes en la alianza, con una larga trayectoria en el ámbito de los residuos, coinciden en la necesidad de un cambio en el modelo de producción y distribución de productos, para reducir así la cantidad de residuos generados, en combinación con modelos Sylvanian Families árboles secreto Conjunto de Regalo Juguetesrus Japón Calico Crittersde recogida y gestión de residuos más eficientes, que prioricenJornada 22 de 2ª Regional Madrid Grupo 1 la preparación para la reutilización y el reciclado. La cantidad de residuos vertidos debe minimizarse, y la incineración (aún con valorización energética) no es una opción asumible bajo ningún concepto.

La aprobación del Paquete de Economía Circular en la Unión Europea, con las modificaciones de las directivas, así como el desarrollo de la nueva directiva de plástico de un solo uso, dan señales claras a los municipios y regiones de nuestro Locomotive FLEISCHMANN Piccolo N - BR 218 Bordeau - Eclairage -país para apostar por un modelo eficaz basado en el residuo cero. De hecho, el Estado español debe tomar medidas de forma inmediata; lejos de cumplir con las tasas de reciclado marcadas por Europa, un 50 % en 2020, tan solo llega a un 30%.

Con la puesta en marcha de medidas que se han demostrado eficaces, como la recogida selectiva de la fracción orgánica para su compostaje,2ª Regional Madrid Grupo 6 la recogida de residuos puerta a puerta o el pago por generación, se podrían mejorar de manera significativa las cifras anteriores.

La Alianza Residuo Cero está desarrollando una serie de propuestas para los partidos políticos regionales y municipales, así como a nivel europeo, que se harán públicas en las próximas semanas. Si los responsables políticos tienen entre sus objetivos el cumplimiento de las legislaciones europeas, la apuesta por la economía circular y un compromiso con la sostenibilidad, deberán incluir estas medidas en la próxima legislatura.

La Alianza Residuo Cero forma parte de Zero Waste Europe, plataforma formada por 30 organizaciones de 24 países europeos. Según esta plataforma, se entiende por “Residuo Cero” el modelo de gestión de residuos que trata de emular los ciclos de la naturaleza en los que todos los materiales descartados para un proceso son necesarios para otro uso, de manera pragmática y a largo plazo. Residuo Cero significa diseñar y gestionarJornada 18 de 2ª Regional Murcia los productos y los procesos de manera que se reduzca el volumen y la toxicidad de los residuos generados, se conserve y se recuperen todos los recursos y no se quemen ni entierren. La implementación de modelos Residuo Cero eliminaría todas las emisiones al aire, agua y suelo que amenazan en la actualidad a la salud humana, animal, vegetal y planetaria.

Anuncios
Jornada 17 de 2ª Regional Madrid Grupo 1

L’any 2015 al Solidaris de Catalunya Ràdio amb l’Adrià Bas vam parlar de les intervencions de #Brandalism als carrers de París durant la Cimera sobre el Clima COP21.

Avui, enmig de les preocupacions creixents sobre l’impacte de la indústria de la moda i residus del consumidor comencen una supercampanya amb una sèrie Thames And Kosmos 555001 Aire + agua alimentación experimento Kitd’intervencions d’art al carrer per coincidir amb #BlackFriday i el #CyberMonday.

El vídeo “Waste World” dona inici a la campanya mostrant els impactes de la “moda ràpida” #FastFashion i els residus derivats del consum amb una sèrie de subversives instal·lacions. “Waste World” medeix l’impacte de les escombraries al món –Fleischmann kpev vagones comer 505 165 geromont brhs KK época i pista N-nuevo des de la roba fins als plàstics, passant pels residus electrònics – i ens mostra qui són els que més en pateixen les conseqüències.

El Valle de Valdebernardo

Bill Posters, el pseudònim de l’artista i activista del carrer que va cofundar
Brandalism ha estat subvertint espaisLe juego electrónico tablero de juego y 9 Juegos Lote (1980 1981) Raras publicitaris per cridar l’atenció sobre la
impactes negatius dels residus del consumidor i la Fast Fashion (moda ràpida).

Més info:

Jornada 19 de 2ª Regional Murcia

Quan algú ve de tant lluny a portar la paraula dels pobles que lluiten des de fa tants segles per la seva dignitat i la defensa del seu territori ha de passar pel #CulturesDeResistència del Territori Clandestí. Aquesta tarda coneixerem una persona que ha vingut a portar la paraula del poble Wixarika (Huichol) de Mèxic a Catalunya, el sociòleg, activista i poeta Eduardo Guzmán, Lalo.

Caminarem pel desert de Wirikuta per saber quina és la resposta dels Huichols davant l’intent de destrucció d’aquestes terres sagrades on creix el Jícuri, el Peyote, patrimoni cultural i ancestral.

Aquest dissabte 24 de novembre es celebren les Casa De Muñecas En Miniatura Coleccionable Latón Imagen Soporte caballete con iluminación LED a Barcelona a l’Ateneu Cooperatiu de La Base. A inicis d’aquest any vam conèixer el col·lectiu SR 'Z' class 0-8-0 tank loco. 4mm scale resin body kit, fits Hornby '8F', simple a la #XarxaMolina del programa Tazos en envase de estilo Rip ataúd. Si teniu 12 minutets escolteu-vos el repor i no us perdeu les jornades d’aquest cap de setmana.

[Àudio]

Repensar la mort per celebrar la vida. Això és el que fa el col·lectiu Luto en Colores, creat per la periodista Sílvia Melero arranHordas Nuevo Y En Caja Legión trono de Everblight batalla del motor 73064 de la pèrdua de la seva germana Esther, que es va suïcidar després d’anys de conviure amb una malaltia mental. L’objectiu? Fleischmann 6194 h0 andén-set F + + nuevo con embalaje original + +Posar sobre la taula una mirada de la mort fora de les pautes socials, educatives i religioses i de tot el que imposa un dol en negre, no només en allò físic i visual, sinó també en les emocions i en el sentiment de culpa. La seva proposta és viure un dol en llibertat.

 

MDS60003-S - N-RhB-Elok Ge4 4II 630 Trun, 100 Jahre Chur-Disentis, Digital + Sou.- Diari Jornada

Joan Martínez Alier (Barcelona, 1939) és economista ecològic. És catedràtic del Departament d’Economia i Història Econòmica i investigador de l’ICTA, Institut de Ciència de Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Raro, preguerra 1937 American Flyer, Gilbert Metal Juguete Caja RegistradoraActualment impulsa la primera edició del  Màster internacional a l’ICTA UAB “Ecologia política, decreixement i justícia ambiental” que parteix de la base que dins l’ecologia cal estudiar el poder polític.

Activista antinuclear des abans del desastre de Three Mile Island (Pennsylvania, 1979), diu que els economistes estan fets malbé d’origen, que estan indoctrinats i que les seves doctrines tenen massa influència política. Critica la creença Original 1890 Victoriano Antiguo McLoughlin Juego Magnético De Peces Estanqueque, per anar bé, l’economia ha de créixer i creu que hauríem d’anar cap a un sistema de distribució on es pagui un ingrés Zug um Zug Deutschland [German] - BoardJuego Days of Wondermonetari a tothom, a més de complir amb els drets humans més bàsics com la vivenda o anar a l’escola.

Si es pogués presentar una Constitució per una futura República Catalana diu Fleischmann n 881105 Talbot bauzug FS ep.5 a 838809 8288 22 828813 826802 8227 02que hauria d’estar voltada cap al benestar de les persones i la conservació de la Jornada 21 de 2ª Regional Madrid Grupo 1Natura i no pas al creixement econòmic, posar límits a l’endeutament de l’estat, tenir una banca pública que no vulgui guanyar més i més diners, fer una transició energètica i Video KRZ pre-guerra Alemania 7 por 10 pulgadas Figural Spinning zumbido Top Funcionaprohibir les centrals nuclears.

Captura de pantalla 2018-10-30 a les 10.17.25

MM: Hi ha una contradicció entre economia i ecologia?

JMA: L’economia vol créixer i fa servir la natura a un ritme molt més ràpid que el que la natura pot aguantar. Es diu que només per pagar els deutes hem de créixer un 4% l’any Fortuna y gloria, el juego Cliffhangeri la natura no pot créixer a aquest ritme. Per exemple, fem servir petroli, carbó i gas que geològicament es van produir fa milions d’anys. I diem que els produïm peròUSA Trains pfe 92788 Pacific Fruit Express Amarillo hierba Furgón G escalar en realitat, els traiem de terra, fem una extracció, que és molt més ràpida que la producció geològica, i això no és sostenible. La natura pot créixer, els arbres poden créixer, però fins que ja no creixen més.

MM: I durant aquest creixement econòmic també augmenten els residus…

JMA: El més perjudicial és l’excés d’emissions de CO2 (diòxid de carboni) – que sempre n’hi ha hagut, perquè les plantes en necessiten per créixer, però ara se’n genera tant que s’està acumulant a l’atmosfera cada vegada més i això canvia 2ª Regional Madrid Grupo 7el clima. S’ha de començar a decréixer  les emissions de diòxid de carboni que venen de cremar fusta, però sobretot les de carbó, gas i petroli. Però hi ha països que volen créixer com ho hem fet nosaltres, com ara l’Índia o la Xina, i això fa més difícil aquest decreixement. La Xina treu 4,000 Rackham Confrontation Dwarves Tia-Na-Bor Brojoherhood of Bronze Metal Lot nainmilions de tones de carbó a l’any (3 tones per habitant), l’India no arriba encara a mil milions però vol créixer ràpidament.1920s Hubley Arcade Ford Estaca camión 213 Les emissions de CO2 al món (produïdes per l’economia industrial) encara pugen, als països rics i al països pobres. No pot continuar així.

“Dins l’ecologia cal d’estudiar el poder polític”

MM: I quins sectors haurien de créixer?

JMA: L’agricultura orgànica, per exemple. Molta gent s’estima més un menjar sense tants químics. L’alimentació vegetariana hauria de créixer. El transport col.lectiu també.  Podria créixer el camp de l’ensenyament de l’economia ecològica i de l’ecologia Bloqueable Cofre del Tesoro, almacenamiento de jardín interior fina clásica decoración de hogarpolítica. Així com el sector de la rehabilitació de vivendes, hi ha prou metres quadrats construïts a Europa per a tothom que viu aquí o que vingui aquí, però Brawa h0 0515 ac con error klv96 propangaszug ac desaprofitats. Hi ha un llibre recent molt bonic que ha sortit de l’ICTA UAB: “Housing for Degrowth”, d’Anitra Nelson i François Schneider.

MM: L’economia estimula un creixement sense tenir en compte que els recursos del planeta són finits?

JMA:  Això es un tema dels últims 80 anys, des de la Guerra Mundial. Abans no era així. Ara la OECD, el FMI, el BancSouthern Pacific 9712 GP60 SSW Diesel Loco Pintura Personalizada Overland Ho Omi 5953 Mundial obliguen a tots els estats a calcular aquestes magnituds macroeconòmiques, calcular el PIB, l’exit es mesura en creixement del PIB i això és el que determina quina política faran. Com ara Macri a amarillo mountain imports cubierta de tabla para mahjong, tarjetas, Juegos, 36 X 36 , verdel’Argentina: tornarà a devaluar encara més, demanarà un préstec al FMI. Va treure els impostos a les exportacions amb l’excusa que faria crèixer el PIB.

MM: Dius que els economistes manen massa a tot arreu

JMA: S’ha introduït aquesta tecnocràcia d’economistes que et diuen que el PIB ha de créixer un 3% o un 4% a l’any perquè sinó no es podran pagar els deutes privats ni el públics, ni es podran pagar les pensions. Tu mires els diaris i hi ha unaVintage aeronauyical Tin Whistle Penny Juguete avión Emile camelin avión pàgina d’ecologia un dia a la setmana i en canvi n’hi ha 2 o 3 d’economia. En els anys el anys de la crisi econòmica des del 2008, l’economia a més sovint ocupa portades. Això és un símptoma de que, a la pràctica, manen els economistes.

8019 FreeCell radica solitario 1999 A2 Nuevo Juego Viaje Portátil Electrónica 7d0dbglut41707-Juegos

MM: Acostumen a ser els consellers o els ministres principals però no hi ha cap ecòleg que sigui primer ministre a Europa.

JMA: I els Verds alemanys, que l’any 1990 van arribar al parlament, anaven pel inicialment camí de la crítica radical de l’economia. Van declarar que Raro Lote De Vintage Marx plástico jugadores de fútbol 1969 de alto 4 Con Cochero De Cuerdael PIB era una tonteria i anaven vestits de hippies i poc a poc van anar aprenent …  i ja no critiquen com al principi. Diuen que hi ha d’haver un PIB verd que d’altre banda ningú no sap com calcular d’una manera convincent. Ja no són radicals. Estan indoctrinant-se també. La indoctrinació Jornada 29 de 2ª Regional Murciasignifica que entre la premsa, les universitats i les escoles es dóna massa poder i importància a l’economia. Malgrat que la comptabilitat económica està mal feta. No resta els “passius ambientals”, els danys que fem a la natura. Ens endeutem financerament per fer creixer l’economia,Fleischmann Estrellat DB BR120 004-7 Electric Locomotive IV HO Gauge FM435304 però simultaniament fem pujar el passius ambientals, els deutes ecològics. Et dono un exemple d’aquí: l’empresa ERCROS a Flix téWarhammer 40,000 Cadian Astra militarum Imperial guard guardias 135 uns passius ambientals que hem calculat en 400 a 500 milions d’euros (tesi doctoral de Marta Pujadas). I no els pensa pas pagar.

 

 

No sóc estatalista però tampoc sóc comunista, sós més aviat “comunalista”. A l’història agrà n’hi ha molts exemples, com els moviment de Tierra y Libertad de Zapata a Méxic el 1910 per defensar la terra i l’aigua dels ejidos, propietat comuntaria. Entre Estat i Colección de ferroCocheril Hierro CORREL Nagano ferroCocheril eléctrico serie 3600 Aire AcondicionadoMercat hi ha els COMMONS i els Sindicats i les Cooperatives. La revolució liberal va destruir el Commons a molts llocs del món.

I tot això a més amb un principi ecològic de que “l’ecologia és més important per la gent que la crematística i el guanyar diners”. Això es podria posar a la Constitució Pandemia legado Azul Juego de Mesa, por juego de Alianza Distribuidoresd’una República Catalana. L’economia catalana no es regeix per principis crematístics sinó pels principis de l’economia ecològica, i no aspira al creixementLionel 6-65572 O-72 72 curva o calibre Diseño De Tren Pista Lote 16 por Círculo Nuevo econòmic tal com es mesura equivocadament a la comptabilitat macro-econòmica.

MM: En aquesta constitució caldria posar-hi els drets de la natura?

JMA: La constitució d’Equador diu que la Natura ha de tenir drets, article 71. Parla a més del SUMAK KAWSAY (vida harmoniosa) Antiguo Juguete De Hojalata Bulldozer Made in USSR con pilason l’objectiu no és el creixement econòmic sinó el viure bé, i a més ho fa amb una paraula indígena Quechua.

Caldria criticar el PIB i parlar d’una economia sense creixement econòmic voltada cap al benestar de les persones i la conservació de la Natura a Catalunya, una Constitució que posi límits600 rpm doble cilindro doble densidad stirlingmotor modelo vapor calor al endeutament de l’estat i de les empreses publiques, que tingui una banca pública i cooperativa i posi límits a la banca privada. Una Constitució que, com ja he dit abans,Jornada 34 de 2ª Regional Madrid Grupo 1 parli de la transició energètica i que tingui un paràgraf de prohibició de centrals nuclears i digui què cal fer amb el residus d’Ascó i Vandellós que no són cap broma. És a dir una Constitució amb un capítol de temes ambientals, abans dels capítol de temes econòmics. I que contempli els drets de les generacions humanes que encara no han nascut, a viure bé.

“La Constitució d’una futura república catalana hauria de tenir un capítol de temes ambientals abans dels capítol de temes econòmics”

MM: I el deute ecològic?

JMA: Es un dels gran temes introduïts per l’escola de l’economia ecològica. Una empresa pot anar a qualsevol lloc fer el que vulgui destruir el que sigui i no pagar res. Si li fan unLionel 1110-8A Scout unidad Rod-Estilo Antiguo-plano (50) judici penal es podria posar algú a la presó, però això gairebé mai passa perquè el que era cap de l’empresa fa 5 anys segurament ja no hi és o LGB 40872 G Escala dnax RailCochee coche del tanqueestà jubilat. Molt sovint no es un judici pena sinó es va per la via civil com el cas de Chevron o Texaco a Ecuador o de Shell a altres paísos. Però mai es paga res!. I aquí això s’aplica al cas de Flix, ja t’ho he dit abans. ERCROS ha contaminat el riu Ebre amb mercuri etc, i a més té uns terrenys allà contaminats i no els pensa Lionel O Escala New York Central Coche Pasajeros De Comedor De Aluminio NYC 6-7207 Nuevodescontaminar i quan estiguin descontaminats a costa de l’estat, si encara són d’ells, se’ls vendran.

MM: Com seria el capitalisme si s’haguessin de pagar els anomenats passius ambientals

JMA: No podria funcionar. A nivell mundial això es veu al tractat de París de canvi climàtic, al 2015. Hi ha una clàusula que diu que els països rics no tenen responsabilitat legal pel canvi climàtic, JOUEF,faller ,kibri,autres échelle HO Maquette moulin année 50la cláusula de l’article 8 de  “No Liability”Década de 1950 Vintage Marx Juguetes túnel del ferroCocheril de metal con paisaje de tren + 2 piezas (no hi ha deute). Aquesta clàusula es va discutir 10 anys i els governs dels països del sud deien que hi ha un deute ecològic del nord amb el sud pel comerç abusiu i pel diòxid de carboni emès.

Però la UE i EEUU van dir:Salta 5103 Renox Legend 220x170x80 bk si posem això del deute ecològic, no firmem perque ens vindran de molts llocs del món a reclamar que estem canviant històricamenteBj152-0, 5 Pocher h0 dc Cochero para el equipaje post Cochero FZ 19155 SBB CFF, (OVP) i actualment el clima, gratis…

MM: Com és aquesta escola d’economia ecològica que propugna el decreixement

JMA: Estem introduint una macroeconomia ecològica sense creixement i aixòMTH 30-7638 Auto Cocherier Con Ertl 67 Pontiac Firebird & 70 Chevy Nova Nuevo en Caja (F17) és acadèmicament nou: mai s’ha ensenyat macroeconomia sense creixement. I això és nou i aquesta novetat té algunes arrels a Barcelona amb tots el congresos de Jornada 6 de 2ª Regional Madrid Grupo 1Decreixement que hem fet a Europa desde el 2008, el segon fou a Barcelona el 2010. En Giorgios Kallis de l’ICTA el 2018 ha publicat el nou llibre DEGROWTH.

MM: Recomana’ns un altre llibre.

JMA: Housing for Degrowth, de François Schneider  i Anitra Nelson. que ens parla de quines institucions i tecnologies de vivenda i urbanisme son compatibles Jornada 9 de 2ª Auto. Castilla-La Mancha Grupo 4amb la idea de deceixement. I el llibre en català i 551 RIVAROSSI COMO ATTREZZATURA ORIGINALE E DISEGNO MOTORE E645-646-656-636-424castellà publicat per Icaria, “Decreixement: un vocabulari per una nova era”, del 2015, un llibre col.lectiu fàcil de llegir, fet a Barcelona i traduït, per ara, a 10 idiomes.